Seničania lovili aj v sparťanskom rybníku, v lete do Rakúska

11.06.2012 Senica

Senica 11. júna (TASR) - S letnou prípravou na nový ročník Corgoň ligy 2012/2013 začali v pondelok futbalisti FK Senica už pod dohľadom nového realizačného tímu. Namiesto Stanislava Grigu, ktorý prijal ponuku stať sa trénerom slovenskej reprezentácie, zadával hráčom pokyny Čech Zdeněk Psotka. Na zraze sa mu hlásilo 22 hráčov.
Seničania odštartujú ligovú púť zápasom s Banskou Bystricou (15. júla). Už pred týmto termínom ich však čaká súboj 1. predkola Európskej ligy UEFA (1. zápas - 5. júla, odveta - 12. júla). Skorému termínu prispôsobili na Záhorí aj program letnej prípravy. Okrem domácich podmienok absolvujú Seničania sústredenie v rakúskych Alpách. V prípravnom období odohrajú maximálne deväť prípravných duelov. Na úvod je nachystaný dvojzápas proti Dubnici a maďarskému MTK Budapešť, generálka na ligu je naplánovaná na 7. júla. Generálkou na nový ročník CL bude súboj s Baníkom Ostrava.
Nie všetci hráči v pondelok trénovali. Legionári Rolando Blackburn a Stef Wijlaars sa k tímu pripoja v utorok, Milan Švenger o deň neskôr. Argentínčan Nicolas Gorosito pricestuje na Slovensko v utorok večer, hneď po jeho príchode sa v spolupráci s jeho manažérom začne riešiť ďalšia budúcnosť hráča, o ktorého má záujem bratislavský Slovan i jeho český menovec z Liberca. Otáznik stále visí nad Pedrom Lealom, ktorému sa na Záhorí končí zmluva. Dlhodobo zranení Pillár s Gajdošíkom sú stále zdravotne indisponovaní, na úvodnom zraze ale nechýbali.
Vedenie FK Senica po skončení minulej sezóny, v ktorej mužstvo obsadilo 4. priečku v ligovej tabuľke, nezaháľalo. Z Ružomberka prišiel kanonier Pavol Masaryk, z českého Jablonca skúsený 34-ročný obranca s reprezentačnými skúsenosťami Matej Krajčík. "Z mužstva odišiel brankár Petr Bolek do Plzne a Tomáš Strnad do Hradca Králové, Gorosito zamieri zrejme do Slovana, ale záujem má aj Liberec. S Lealom sa zrejme nedohodneme na novej zmluve a u nás skončí. Okrem Masaryka a Krajčíka k nám prišli na hosťovanie zo Sparty Praha brankár Milan Švenger a Erich Brabec. Na skúške taktiež zo Sparty je Martin Frýdek, syn slávneho otca a bývalého českého reprezentanta. Na odporúčanie Mareka Mintála k nám prišiel na skúšku nemecký stredopoliar Jann George," informoval TASR prezident klubu Viktor Blažek.
Seničania majú eminentný záujem o Martina Babica z ViOnu Zlaté Moravce: "Uvidíme, ako dopadnú rokovania s Moravcami. My máme o Babica záujem a na výmenu im ponúkame Hošeka s Bolinhom," dodal prvý muž senického klubu. Psotkovi zverenci odohrajú v Rakúsku tri prípravné zápasy: "Budú to pre naše mužstvo dobré testy, súboje s Karlsruhe a Dinamom Bukurešť nás preveria pred štartom novej sezóny. Tretí zápas by sme mali hrať proti Hajduku Split, ale tohto súpera zrejme vymeníme," dodal Blažek.

program prípravných zápasov FK Senica:
16. júna: MFK Dubnica – FK Senica (Dubnica, 10.00 h), MTK Budapešť – FK Senica (Budapešť, 16.30 h)
20. júna: súper v riešení
23. júna: FK Senica – SFM Senec (Borský Mikuláš, 10.00 h), FK Senica – FC Vysočina Jihlava (Moravský Svätý Ján, 17.00 h)
25.-30. júna: sústredenie v Rakúsku (3 zápasy: Karlsruher SC, Dinamo Bukurešť, Hajduk Split?)
7. júla: FK Senica – Baník Ostrava (Senica, 17.00 h)
 

Vyberte región